2024. április 27., szombat

Esélyegyenlőség és lehetőség

Vajdaság lesz a DKMT Regionális Együttműködési Közgyűlés elnöke

A Duna–Körös–Maros–Tisza Regionális Együttműködés Közgyűlésének pénteki online ülésén ismét Vajdaságot szavazták meg a szövetség elnökének. A jövő évtől tehát Igor Mirović tartományi kormányfő és Aleksandar Sofić a tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság titkára veszi át a vezetői szerepet Rideg Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökétől.

A Szerbia, Magyarország és Románia által létrehozott szövetség célja, hogy támogassa és ösztönözze a közös együttműködést a kulturális, infrastrukturális és egyéb értékes projektek megvalósításában.

– Céljaink között szerepel az esélyegyenlőség biztosítása a fiatalok szakmai fejlődésében. Azt szorgalmazzuk, hogy minden fiatal, nemzetiségtől vagy társadalmi hátterétől függetlenül, teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket – emelte ki Rideg László.

A DKMT Regionális Együttműködés eddigi eredményeit összegezve Sofić kiemelte a Színes együttműködés elnevezésű program keretében megvalósuló közlekedési kapcsolatok javítására irányuló projektet, melynek összértéke csaknem négymillió euró volt.

– Minden tartományi intézmény mindig is felelősségteljes és megbízható partner volt, a projekttevékenységeket jól összehangolja, így kiváló eredményt érhetünk el a polgárok és az üzleti világ szereplői számára – mondta Sofić.

Alin Nika, a Temes Megyei Tanács elnöke szerint az egyesületnek továbbra is meg kell valósítania a kezdetektől fogva kitűzött céljait, melyek a népek jobb jövője érdekében folytatott együttműködés elősegítésére vonatkoznak.

A DKMT Regionális Együttműködés tagja a romániai Arad megye, Temes megye és Krassó-Szörény megye, a magyarországi Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye, valamint tartományunk is.