2024. április 27., szombat

55 órát beszélt saját magával, hogy elkerülje a munkát

Egy svéd adótanácsadó saját magával „beszélgetett", hogy elkerülje a munkahelyi kötelezettségeket, és olyan benyomást keltsen, mintha nagyon elfoglalt lenne. A szolgálati telefonjáról hívta fel a magánkészülékét, és összesen 55 órás hívásidőt bonyolított le, míg a felettesei nem jöttek rá a trükkre.

Andreas ahelyett, hogy az ügyfelei megkereséseire válaszolt volna, saját magát hívta fel, így mindig foglalt volt a telefonvonala, és a hozzá érkező hívásokat végül a kollégái fogadták – közölte az AFP. Ez a 28 éves svéd fiatalember, akit jelenleg kirúgás fenyeget, márciustól májusig 32 alkalommal hívta fel magát, összesen 55 órás hívásidőt eredményezve.

Andreast az adóhivatalnál 2020 májusától alkalmazták, de a járványhelyzet miatt 2021 januárjától otthon dolgozott. Áprilisban azonban az egyik felettesének feltűnt, hogy a céges hívásai szokatlanul hosszú ideig tartanak. Ezt követően beszélgetésre hívták be, amely során bevallotta, hogy hogyan próbált túljárni a főnökei eszén.

Később azonban a hivatalon belüli ellenőrzés kiderítette, hogy a szóban forgó beszélgetés után még négyszer megismételte a korábbi trükköt. Emiatt a főnökei ismét beszélgetésre hívták, Andreas pedig csak annyit mondott, hogy különösen alacsony a munkához való motivációja.