2024. április 26., péntek

Šekler: Be kell vezetni a Covid-igazolásokat

Milanko Šekler virulógus kijelentette, hogy a védőoltásokat minden veszélyeztetett személynek fel kell vennie - írja a 021.rs hírportál.

Véleménye szerint az nem az iskolák, hanem a járványtani intézkedéseket be nem tartó teltházas sporttermek jelentik a vírus terjedésére a legnagyobb kockázatot. Hozzátette, hogy ideje lenne a járványtani intézkedések betartásáról beszélni, amelyek még mindig érvényben vannak.

A védőmaszkok viselése és a személyes távolságtartás még mindig nem lettek megszüntetve - mondta Šekler.

Elmondta, hogy amennyiben ilyen ütemben növekedik a fertőzöttek száma, akkor bevezetné a Covid-igazolásokat, hogy csak az tudjon bemenni bárhova, aki felvette az oltást, vagy kigyógyult a koronavírusból. Szavai szerint ezt már sokkal korábban meg kellett volna tenni.

Nem engedhetik meg, hogy ha játszik a válogatott, akkor a stadionban 20 ezer ember legyen és mindegy, hogy ki és hogyan jött be. A szurkolók bizonyos feltételek mellett léphetnének be, hogy ilyen módon is népszerűsítsük a Covid-igazolásokat - jelentette ki Šekler.

Az oltakozással kapcsolatban elmondta, hogy sosem lesz normális a helyzet ,,ha továbbra is folytatjuk a jelenlegi viselkedést".