2024. április 26., péntek

Világszínvonalú sportszerek Szabadkáról

A Unit Sport cégbe látogatott a tartományi idegenforgalmi és gazdasági titkár

A 2006-ban alapított szabadkai Unit Sport Kft. termékeit a régió számos sportolója, valamint sportklubja ismeri és használja, többek között Ivana Španović távolugró, Davor Štefanek birkózó, valamint a Szerbiai Röplabda Szövetség. A sportszergyártó cég japán technológiát használ, és jelenleg körülbelül húsz munkást foglalkoztat. A családi vállalkozás a közelmúltban a Tartományi Idegenforgalmi és Gazdasági Titkárság két pályázatán is sikeresen szerepelt. Ennek apropóján csütörtökön a cégbe látogatott Nenad Ivanišević, tartományi idegenforgalmi és gazdasági titkár.

A vendégeket a cég tulajdonosa, Saša Šaranović és családja fogadta, és a látogatás során megtekintették a vállalat kiállítótermét, valamint a tervezőszobát és a gyártósorokat is.

Saša Šaranović a médiának adott nyilatkozatában többek között bemutatta a Unit Sport Kft.-t.

Saša Šaranović és Nenad Ivanišević (Fotó: Benedek Miklós)

Saša Šaranović és Nenad Ivanišević (Fotó: Benedek Miklós)

– Többféle sportszert gyártunk, és nagyon jó referenciáink vannak, nemcsak belföldön, hanem a régió több országában is több klub használja a mezeinket, például a lengyel röplabdabajnokság első helyezettje, az SKRA Belchatow is. Az alapanyagokat olyan helyekről szerezzük be, ahonnan a legismertebb világmárkák képviselői is vásárolják, így kijelenthetjük, hogy ugyanolyan minőségű termékeket tudunk előállítani, mint a legnagyobbak. A családi cégünket a feleségemmel közösen alapítottuk, és ma már a gyerekeink is besegítenek a munkába. A közelmúltban sikeresen szerepeltünk a Tartományi Idegenforgalmi és Gazdasági Titkárság két pályázatán, aminek köszönhetően alapanyagokat tudtunk vásárolni, valamint öt személyt tudtunk alkalmazni. Úgy érzem, ez utóbbi rendkívül fontos, ugyanis annak vagyunk tanúi, hogy a fiatalok külföldön vállalnak munkát, és az ilyen pályázatok lehetővé teszik, hogy itt tartsuk őket. A titkárság pályázatának köszönhetően öt személyt tudtunk alkalmazni, ugyanakkor a mai napon további négy munkással fogunk szerződést kötni. Ez utóbbiak között van két fiatal nő, akik júniusban fejezték be tanulmányaikat a helybeli Politechnikai Iskola digitális grafikai és webtervező technikusi szakán. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az említett középiskolával, emellett a Vegyészeti-Technológiai Iskolával együttműködési szerződést kötöttünk, aminek köszönhetően az intézmény tanulói nálunk folytathatják szakmai gyakorlatukat – fogalmazott Saša Šaranović.

A vállalat vezetője emellett elmondta, hogy igyekeznek követni a technológiai újításokat, és az elmúlt időszakban több új és modern japán gépet is beszereztek, ami jelentősen megkönnyíti a munkát, ugyanakkor a minőséget is garantálni tudja, emellett lehetőséget nyújt a kínálat bővítésére is, ami újabb munkások alkalmazását is szükségessé teszi a jövőben.

Nenad Ivanišević nyilatkozatában az általa vezetett titkárság jövőbeni terveiről is szót ejtett.

– Ahogy a támogatói szerződések aláírása alkalmával megígértem, törekszem arra, hogy minden támogatásban részesülő cégbe személyesen is ellátogassak. Nagy örömömre szolgál, hogy a szabadkai cégeket körbejárva azt állapíthatom meg, hogy a támogatások jó helyre mentek, és rendeltetésszerűen használták fel azokat, ami lehetővé teszi, hogy a szabadkai cégek a jövőben esedékes újabb pályázati kiírások alkalmával is sikeresen szerepeljenek. A mai céglátogatás alkalmával megbizonyosodhattunk arról, hogy itthon is tudunk olyan minőségű termékeket előállítani, mint bárhol a világban. A támogatásokkal az a célunk, hogy megőrizzük a meglévő munkahelyeket, és újakat is létesítsünk. Számításaink szerint eddig 4500 munkahelyet őriztünk meg, és újabb 500 munkahely megnyitását tettük lehetővé. Vajdaság Autonóm Tartomány költségvetésének legújabb módosításával várhatóan további összegek állnak a rendelkezésünkre, amit a terveink szerint a női vállalkozások fejlesztésére, ösztönzésére fordítunk majd – fogalmazott Nenad Ivanišević.