2024. április 26., péntek
VAJDASÁG

Tantermi oktatás elsejétől

A tartományi kormány pénteken közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy szeptember 1-jén, szerdán a vajdasági székhelyű összes iskola az első szervezési modell szerint, vagyis jelenléti oktatással kezdi meg az új tanévet.

Az órák, mint rendesen, 45 percesek lesznek, az osztályokat nem osztják csoportokra. A diákoknak egymás közti beszélgetéskor és feleléskor maszkot kell viselniük, a beoltott tanárok pedig csak akkor kötelesek maszkot viselni, ha másfél méternél kisebb távolságra vannak a diákoktól. Ajánlott, hogy minden osztálynak legyen saját tanterme, ne vándoroljanak egyikből a másikba.

Az iskolák figyelemmel kísérésére alakult csoport, melyet a Közegészségügyi Intézet, az Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium, valamint az Egészségügyi Minisztérium képviselői alkotnak, folyamatosan figyelemmel kíséri a tanintézményekben uralkodó járvágyügyi helyzetet. Feladata az, hogy a következő időszakban figyelje és koordinálja a megelőző intézkedések iskolai betartását és heti szinten megvitassa a helyzetet minden egyes helyi önkormányzatban, ennek alapján pedig döntsön arról, hogy milyen oktatási modell alkalmazható – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.