2024. május 8., szerda

Ismét vannak fertőzöttek Topolyán is

Korábban viszonylag hosszú időn keresztül nem volt koronavírussal fertőzött személy, mostanára a regisztrált betegek száma meghaladta a tízet a község területén. A hét elején a topolyai egészségház által működtetett oltóponton is megkezdték a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagjának a beadását. Dr. Hallgató Tünde, a Covid-részleg koordinátora elmondta, hogy az első napon nyolc, szerdán pedig kilenc személy vette fel a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagját. Általában a Sinopharm és Pfizer vakcinákról van szó, de vannak olyan személyek, akik az első két adagként a Sinopharm  típusú vették fel, emlékeztető oltásként viszont a Pfizert kérték. Azt is elmondta, hogy az eUprava portál értesíti a polgárokat arról, hogy mikor aktuális felvenni a vakcina harmadik dózisát. Hozzátette, hogy viszonylag nagy érdeklődés tapasztalható a harmadik dózis felvétele iránt, ugyanakkor azok között, akik még nincsenek beoltva, továbbra is gyér az érdeklődés az immunizáció iránt.

A doktornő azt is elmondta, hogy amíg korábban egy hónapon keresztül nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet a község területén, az utóbbi napokban többen is jelentkeztek tünetekkel, és közöttük vannak fertőzöttek is. A legutóbbi statisztikák szerint meghaladta a tízet az aktív fertőzöttek száma a község területén. A leggyakoribb tünet a magas láz, amivel a polgárok a Covid-rendelőt felkeresik, melynek munkaideje 7–13-ig tart, utána a sürgősségi osztályon jelentkezhetnek a magukon tüneteket észlelők.

Dr. Illés Csilla, az egészségház igazgatónője arra kéri a polgárokat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat. Az igazgatónő egyben azt is bejelentette, hogy a napokban megkezdik a városban található úgynevezett kettes számú rendelő felújítási munkálatait.