2024. április 27., szombat

Alvin és a Mókusok jön Törökbecsére

Augusztus 26. és 29. között tartják meg a 27. Nagyboldogasszony Napokat

Egy év kihagyás után az idén szervezik meg Törökbecsén a 27. Nagyboldogasszony Napokat, amelyen a család apraja-nagyja talál olyan programot, amely miatt érdemes lesz a vidékieknek is ellátogatni ebbe a bánáti kisvárosba. A négynapos rendezvény augusztus 26-án, csütörtökön 20 órakor kezdődik a Gimnázium utcában megnyíló Kézműves sörök utcájával.

Pénteken 15 órakor a Tisza melletti platón megnyílik a mezőgazdasági vásár, a Poljofest, 16 órakor elkezdődik a népművészeti bazár a központban, 16 és 20 óra között pedig a könyvtár udvarában lesznek gyerekprogramok. 16:30-kor regisztrálhatnak a főzőverseny résztvevői a Tisza-parton, majd ezt egy közös fényképezkedés követi. A halászléfőző veseny 17:30-kor kezdődik.

18 órakor tartják az ünnepi szentmisét a pravoszláv templomban, ugyanekkor nyit ismét a kézműves sörök utcája, és egészen éjfél után egy óráig tart nyitva. 19 órakor a Banda drvena együttes koncertezik a Tisza-parton. A 21 órai eredményhirdetés után 21:30-kor a La banda zenekar lép színpadra.

Szombaton ismét 10 órakor nyit a mezőgazdasági vásár és a kézműves bazár, a könyvtár udvarán pedig 17 és 19 óra között várják a gyerekeket. 18 órakor nyit a kézműves sörök utcája.

A rendezvény magyar fellépője az Alvin és a Mókusok lesznek a Tisza-parton, a koncert 20 órakor kezdődik. 21:30-kor az Ortodox Celts zenekart, 23 órakor pedig dr. Nele Karajlićot hallhatja majd a közönség.

Vasárnap is 10 órakor kezdődik a mezőgazdasági vásár és a kézműves bazár. Délben indul az ünnepélyes fogatfelvonulás a Tisza-parton, 13 órakor pedig elkezdődik a XXVII. Fogatverseny.

A könyvtár udvarán ezen a napon is 17 és 19 óra között lesznek gyerekprogramok, és a kézműves sörök utcája is ismét 18 óra és hajnali 1 óra között várja majd a látogatókat. 20 órakor kezdődik Haris Džinović koncertje a Tisza-parton, 22 órakor pedig Aco Pejović lép fel. Éjélkor tűzijátékkal ér majd véget a Nagyboldogasszony Napok Törökbecsén.