2024. március 29., péntek

Kick-boxerek edzenek a Tisza mellett

A magyarkanizsai cserkészegyesület üdülőjének területén kezdetét vette a kick-boxolók nemzetközi edzőtábora, amit Dane Basta tartományi ifjúsági és sportügyi titkár, illetve Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester nyitott meg tegnap.

A helybéli Ringfighter Promotion bokszklub szervezésében az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő táborba a vajdasági klubok versenyzői mellett magyarországi sportolók is érkeztek, az első váltásban több mint száz fiatal sportoló érkezett, és a másodikban is ugyanennyien lesznek majd.

– A magyarkanizsai cserkésztelepen a feltételek kiválóak, és sok fiatal foglalkozik ezzel a küzdősporttal, és sajátítja el az igazi értékeket. A résztvevőket sátorokban szállásolták el, így igazán közel érezhetik magukat a természethez – mondta a megnyitó során Dane Basta, aki egyben kiemelte, hogy titkárságuk minden évben támogatást nyújt a Vajdasági Kick-box Szövetség edzőtáborának megszervezéséhez, a sportolók pedig folyamatosan kiváló eredményeket érnek el, így a titkárságuk mindig is megbízható partnere lesz az edzőtábornak, és támogatja majd ezeket a rendezvényeket.

Fejsztámer Róbert a megnyitó során kiemelte, hogy a magyarkanizsai önkormányzat a költségvetéséből minden évben 12–15 millió dinárt fordít csak a község területén működő sportklubok tevékenységére, emellett a sportlétesítmények karbantartásába és fejlesztésébe is befektetnek.

– A jelenlegi helyszín infrastruktúrájára nemzetközi programokból, a tartományi kormány támogatásaiból és a községi költségvetésből is fordítottak pénzösszegeket, s minden évben fejlesztünk, hozzáépítünk valamit. Arra törekszünk, hogy olyan szintre fejlesszük, hogy ne csak sport-, hanem más ifjúsági táborok megszervezésére is alkalmas legyen.

Halász Mihály, az edzőtábor fő szervezője, egyben a Ringfighter klub edzője a jelenlévőknek elmondta, hogy az edzőtáborban pionír és serdülő sportolók vesznek részt, főleg válogatott-tagok és olyan tehetséges harcosok, akik arra törekszenek, hogy a válogatott tagjaivá váljanak.
A vajdasági klubok sportolói mellett a debreceni és szegedi testvérklubok mezeiben versenyzők is részt vesznek a felkészülésben, valamint itt van a szerb válogatott több edzője és Srđan Radulović, az országos válogatott kapitánya is, a fiatalokkal pedig pedig tizennégy edző foglalkozik – hangsúlyozta Halász Mihály.