2024. április 26., péntek
KOSÁRLABDA

Az amerikai lányok nem botlottak

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is az USA számít az ötkarikás kosárlabdatorna legnagyobb aranyesélyesének, és az amerikai lányok a Gregg Popovich-legénységgel ellentétben nem okoztak csalódást, hiszen a B csoport 1. fordulójában simán verték Nigériát (81:72). A meccs legjobbja az amerikaiak erőcsatára, A’ja Wilson volt, aki 19-13-as dupla duplával fejezte be a meccset.

A férfi- és a női mezőnyt is beszámítva Szerbia férficsapata az egyetlen, amely a 3×3-as kosártornák csoportkörében hibátlan, 7/0-s mérleget hozott le. Az utolsó csoportmeccsen a szerbek roppant simán, 21:10 arányban verték az oroszokat, akik később a negyeddöntőben a hollandok ellen harcolták ki az elődöntőt – amit ismét a Sasokkal vívnak majd, ma 10.30-tól. Az első, 11 pontos diadal után a szerbek magabiztosan készülhetnek a mai csatára.

A szerbek egyszer már leiskolázták az oroszokat (Fotó: Beta/AP)

A szerbek egyszer már leiskolázták az oroszokat (Fotó: Beta/AP)

A női 3×3-as torna is a legfontosabb fázisába érkezett, az utolsó csoportmeccseket követően a negyeddöntőket rendezték, amelyeken eldőlt, hogy a csoportkört legjobb mérleggel (6/1) letudó amerikaiak ellenfele Franciaország lesz, az oroszok pedig Kínával csatáznak a fináléért.