2024. május 10., péntek

Mégis elzárásra ítélték a gyermekeket elütő sofőrt

A belgrádi Első Alapfokú Ügyészség fellebbezést nyújtott be arra a döntésre, miszerint L. G., aki a Karaburma városrészben elütött két gyermeket és az édesapjukat, szabadlábon védekezhet – írja a B92 hírportál.

A fellebbezést elfogadták és a gyanúsított számára elzárást rendeltek el.

Bojana Stanković, a belgrádi Első Alapfokú Ügyészség szóvivője elmondta, hogy a tanács döntésével, felülírták a bírónak korábban hozott határozatát és L. G.-t 30 napos elzárásra ítélték, amelyet attól a naptól és órától számítanak, amikor letartóztatták.

Ezzel a döntéssel ugyanakkor megszüntették a tartózkodási helyének elhagyását tiltó és a vezetői engedély bevonását előíró rendeletet, amelyet a bíró még szerdán hozott meg L. G. ellen. A tanács az elzárás mellett a szökés veszélye és személyi okok miatt döntött. L. G. az ügyészség előtt hallgatással védekezett és az ügyész javaslata ellenére a bíró mégis a szabadlábon való védekezés mellett döntött, ezért ma fellebbezést nyújtottak be.

Az elzárást javasló kérvényben az ügyészség megemlítette, hogy L. G. elhagyta a baleset helyszínét, nem jelentkezett önként, hanem a rendőrség tartóztatta le, valamint nincs bejelentett állandó lakcíme Szerbia területén. Emellett kétszer már elítélték közlekedési baleset okozása miatt.

L. G. szabadon bocsátásának hírére a karaburmai lakosok tüntetéseket is szerveztek.