2024. április 20., szombat
ADORJÁN

Exatlonverseny volt gyerekeknek

Exatlon gyerekeknek címmel tartottak versenyt az adorjáni régi focipályán vasárnap este. A népszerű televíziós műsor mintájára létrehozott eseményt a Szőke Tisza Művelődési Egyesület és az Adorjáni Ifjúsági Szervezet szervezte.

Bicskei Ibolya, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület vezetőségi tagja elmondta, hogy az elképzelésük az volt, hogy megmozgassák a gyermekeket, hiszen az elmúlt időben sokat voltak bezárva a járványhelyzet miatt. Három pályát készítettek elő: az első az óvodásoknak, a második az alsós, míg a harmadik a felsős korosztálynak készült. Ahogyan a televízióban, úgy itt is két részből állt a pálya: először egy akadálypályán kellett átküzdeniük magukat a résztvevőknek, míg a végén az ügyességüket bizonyíthatták. Kivételt ez alól a felsősök képeztek, akiknek egy játékos tudásfelmérést is beiktattak a szervezők. A rendezvényen több mint 50 gyermek volt jelen.

Bicskei Ilona előrevetítette, hogy a nyár végén, még az iskolakezdés előtt, szeretnének egy családi vetélkedőt is tartani, ahol hasonló feladatokra számíthatnak majd a csapatok. Emellett egy töknap megrendezésében is gondolkodnak, amelyet október végére vagy november elejére terveznek. Reméli, hogy mindhárom rendezvényt évi szinten tudják majd megtartani.