2024. április 27., szombat

Színészeti műhelymunkák a természetben

A színészet iránt érdeklődőknek lehetőségük lesz július 28-a és augusztus 2-a között a Fruška gorán interaktív színészi műhelymunkákon részt venni. Ezek során elsajátíthatják a színpadi játék alapfortélyait, annak értelmezését, a koncentráció technikáit, a művészi kifejezés különféle formáit, a mozgás, a hang, a spontán reakciók alkalmazási módjait és még sok mást is. A 13 és 30 év közötti szerbiai és svájci jelentkezőknek lehetőségük lesz svájci művészekkel együttműködni és elsajátítani a felsorolt színpadi képességeket, mindezt kellemes, természetes környezetben. A műhelymunkákat két csoportban tartják meg, amelyeket a svájci Christine Schmocker színésznő, Robin Andermat drámapedagógus és Alvis Lindenberger színész vezet, az utóbbi egyúttal a ConneXt fesztivál eszmei megalapítója is. Elmondása szerint a ConneXt elnevezésű eseményt az idei évben is több napos műhelymunkák alkotják majd.

– A művészi kifejezés minden formája új horizontokat nyit meg és áthidalja a kulturális, nemzeti és társadalmi korlátokat. Mindent fiatalt, aki szeretné megosztani másokkal a színészi tapasztalatait szívesen látjuk az eseményünkön – mondta Lindenberger.
Érdeklődni a Panonika Kreatív hálózat illetékeseinél lehet a kamenicai Šumska 1.-ben, a 063/708-15-02-es telefonszámon, vagy a kmpanonika@gmail.com e-mail-címen. A hangulatfotó egy korábbi műhelymunka során készült.