2024. április 27., szombat

A kerékpárosok városa

Újvidéken a 20. század végén építették meg az első kerékpárutat, mára pedig csaknem 100 kilométeren bringázhatnak a székvárosiak.

A városban minden hónapban bővül a város kerékpárhálózata, üzente Miloš Vučević, Újvidék polgármestere az Instagram közösségi hálón. Hozzátette: Az idén az újvidéki önkormányzat 3 millió eurót költött a meglévő kerékpárutak javítására, valamint az újak megépítésére.

– És ez nem minden. Arra törekszünk, hogy minél több befektetés érkezzen Újvidékre, az önkormányzat támogatja a polgárok kerékpárvásárlását, ezt a fajta finanszírozást elsőként vezettünk be az országban. Az a célunk, hogy az autózás helyett minél többen válasszák a biciklit, és nagyon örülök azoknak a külföldről érkező visszajelzéseknek, miszerint kerékpárbarát városként emlegetnek bennünket. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy Újvidéken, pontosabban Péterváradon tartják meg a Mountain Bike Európa Bajnokságot augusztus 12-e és augusztus 15-e között. Hamarosan mindenhova könnyedén eljuthatunk kerékpárral a városban, és ennek köszönhetően Újvidék újjászületik – véli a polgármester.