2024. április 26., péntek

Jetski tanfolyam Magyarkanizsán

A biztonságos vízi közlekedésről tanulhattak a községbeli általános iskolások

A magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából július 3-án és 4-én két napos vízi robogó tanfolyamon vehettek részt a községbeli, kiemelkedő eredményt elért általános iskolások. A nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták az oktatást.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy egy újvidéki cég kereste meg őket ezzel a lehetőséggel, akik már régóta foglalkoznak jetski oktatással szerte az országban. Hozzátette, hogy mivel egyre többen használják ezt az eszközt, ezért tartották fontosnak a helyes használat elsajátítását is.

A KKT elnöke elmondta, hogy az önkormányzat közel 70 hetedikes és nyolcadikos diáknak biztosított lehetőséget a képzésre, akik a község általános iskoláiból érkeztek a magyarkanizsai Tisza-partra.

A MotojetH2O elnevezésű rendezvény egy sportrendezvény, amely oktató céllal került megrendezésre. Célja az volt, hogy megismertesse a gyerekeket a biztonságos vízi közlekedés szabályaival és a résztvevők elméletben és gyakorlatban is elsajátítsák a vízi robogó működését.