2024. április 26., péntek

Az áldozatok száma negyvenötre növekedett

A Fülöp-szigeteken ma történt repülőgép szerencsétlenség áldozatainak száma elérte a 45 embert, beleértve a civileket is, akik a baleset során a közelben tartózkodtak – jelentette az ország védelmi minisztériuma, írja a Vajdasági RTV.

A C-130-as típusú katonai szállító repülőgépen utazó katonák közül ötöt még mindig eltűntként tartanak számon. A fülöp-szigeti hadsereg közleményében leírják, hogy a szemtanúk látták, hogy közvetlenül a becsapódás előtt a katonák kiugrottak a gépből, hogy elkerüljék a robbanást.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az első információk szerint 17 halálos áldozata volt a balesetnek.

Nebojša Stefanović védelmi miniszter táviratban fejezte ki részvétét a szerencsétlenség miatt Delfin Lorenzana fülöp-szigeteki nemzeti védelmi titkárnak.

– Megrendüléssel vettem tudomásul a Fülöp-szigeteki Köztársaság katonai repülőgép tragédiájáról szóló hírt, amelyben több ember is életét vesztette. Ebben a nehéz pillanatban gondolataim, valamint a védelmi minisztérium és a szerb hadsereg minden tagjának gondolatai is a baráti fülöp-szigeteki néppel vannak. Remélem, hogy a fegyveres erők tagjai, akiket sikerült megmenteni és ezzel elkerülni a még nagyobb katasztrófát, sikeresen felépülnek majd. Kérem Önt, hogy tolmácsolja a nevemben, valamint a védelmi minisztérium és a szerb hadsereg minden tagjának nevében is mély részvétünket az elhunytak családtagjainak, a sebesülteknek pedig a gyors felgyógyulást – áll a részvétnyilvánító táviratban.