2024. április 27., szombat

Ítéletidő söpört végig Washingtonon

Erős vihar csapott le Washingtonra, sok háztartás áram nélkül maradt, állítólag egy tornádó is végigsöpört a városon – írja a B92 hírportál.
Ez a gyanú azért merült fel, mivel erős örvénylő szelet észleltek. Az Amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat megerősítette, hogy Washingtonra tornádó is lecsapott, jelenti a Washington Post hírlap. A vihar a Falls Church-nél, valamint Arlingtonnál kezdődött, majd áthaladt Washington városán és végül a maryland-i Prince George körzetben szűnt meg.
A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a vihar legrosszabb része már elhaladt, de figyelmeztette a polgárokat, hogy rendkívül óvatosak legyenek, amikor elhagyják a házaikat.
Sok letört ág van, amely leeshet. Kerüljék el a fásított részeket, a villanyvezetékeket, valamint a vízzel borított és lezárt utakat is – írták a Twitter bejegyzésükben.
Maryland és Virginia államokban több mint 30 ezer háztartás áram nélkül maradt, Washingtonban pedig több mint 10 ezer lakóház maradt villanyáram nélkül. Sajtóinformációk szerint a vihar fákat csavart ki, leszakította a vezetékeket, levitte a tetőzetet, egy személy pedig megsebesült, amikor egy fa a házára dőlt.