2024. április 27., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Támogatás az egészségügyi intézményeknek

A tartományi kormány tegnapi ülésén 76,3 millió dinárt irányoztak elő vajdasági egészségügyi intézmények felszerelésére. A nagybecskereki Dr. Vasa Savić tüdőkórház 30 millió dináros támogatásban részesül. A kamenicai Tüdőgondozó Intézet részére 27,2 millió dinárt különítettek el a mikrobiológiai laboratórium felszerelésére. A Vajdasági Gyermek- és Ifjúság-egészségvédelmi Intézet ötmillió dinárt kap, a kórház újszülött részlegének karbantartására és felszerelésére, valamint a gyermekeiket kísérő anyák elszállásolásának finanszírozására. További 14,1 millió dinárt különítettek el a Vajdasági Onkológiai Intézet részére, a szükségesek berendezések megvásárlására.

A tartományi kormány 69,8 millió dinárral támogatja az adai Wellnessközpont építési munkálatait.

Az ülésen 62,4 millió dinárt különítettek el a Szerb Nemzeti Színház részére, melyből a hűtőberendezést cserélik ki, valamint további 15,5 millió dinárral támogatják a világítás felújítását.

A szeghegyi (Lovćenac) járdák és utak felújítására 26,3 millió dinárt különítettek el. A sóvéi (Malo Blato), zentai, grebencei (Grebanac), nagyerzsébetlaki, maradéki, veprődi (Kruščić), valamint a fehértemplomi általános és középiskolák infrastruktúrájának korszerűsítésére pedig 12 millió dinárt irányoztak elő.

A tartományi kormány 36 millió dinárral támogatja az újvidéki szerb ortodox egyház épülete felújításának első szakaszát.