2024. április 27., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Ősztől új óvoda Šimanovciban

Igor Mirović tartományi kormányfő meglátogatta a Pecsince (Pećinci) községhez tartozó Šimanovci településen lévő Vlada Obradović Kameni óvoda építési munkálatait. Az új óvoda a tervek szerint ősszel kezd működni.

– Šimanovci egy új, modern létesítményt kap, amely az óvoda gyermekeinek és dolgozóinak a legmagasabb minőségi feltételeket biztosítja a tanuláshoz és a munkához. Az új létesítménnyel évtizedes problémát oldunk meg, így az óvodás gyerekeknek nem kell többet az iskola épületében járniuk – nyilatkozta Mirović. Kiemelte: az önkormányzat, valamint egész Szerémség nagy ütemben fejlődik.

– Az elmúlt időszakban a tartományi kormány jelentős összegeket fektetett a helyi utak építésébe és újjáépítésébe, valamint az ipari övezet egyes részeibe, megteremtetve ezzel a feltételeket egyre több vállalat érkezésére. Arra számítunk, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódik a jó együttműködésnek köszönhetően – hangsúlyozta a kormányfő.

Az új óvoda 1700 négyzetméter alapterületű és 300 gyermek befogadására lesz képes. Siniša Djokić, Pecsince önkormányzatának elnöke kiemelte, az új óvoda régóta fennálló problémát old meg.

– A munkálatok befejezésével teljesen megszüntetjük a várólistákat, mert önkormányzatunk területén élő szülők minden gyermeket beírathatnak az óvodába – mondta Djokic.

A beruházás összértéke 280 millió dinár. Az óvoda munkálatait Nedeljko Kovačević, a Tartomćnyi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója is megtekintette.