2024. április 26., péntek

Angliában az eső az úr

A wimbledoni selejtező és az eastbourne-i férfi- és női torna sem rajtolhatott a dél-angliai kitartó esőzés miatt. Tegnap délelőttre sem állt meg, így nem lehetett tudni, hogy az említett versenyek mikor kezdődnek. A tervek szerint tegnap délután indult volna a wimbledoni női selejtező is, amelyben öt magyar és három szerbiai lány érdekelt.

Natalija Kostić az ausztrál Maddison Inglissel, Jani Réka Luca brit Naikhta Bainsszel, Babos Tímea az osztrák Barbara Haasszal, Olga Danilović az amerikai Caty McNallyvel, Gálfi Dalma az orosz Anna Kalinszkajával, Udvardy Panna a paraguayi Veronica Cepedével kezd, míg Aleksandra Krunić és Bondár Anna egymás között döntik el, ki jut a 2. fordulóba.

Nagy meglepetés a spanyol Mallorcán Dušan Lajović veresége az ismeretlen szlovák Lukáš Kleintől.

MALLORCA. – A férfitorna 1. fordulójában: Klein–Lajović 6:4, 7:6, Ruud–Simon 6:4, 7:6, Moutet–Harris 6:4, 6:2, Hacsanov–Pouille 7:6, 3:6, 6:4, F. López–Kuhn 6:1, 7:6, Veselý–Caruso 7:6, 6:2.
BAD HOMBURG. – A női torna 1. fordulójában: Kvitová–Piter 4:6, 6:1, 6:4, Kerber–Jasina 6:1, 6:1, Pegula–Hesse 6:1, 6:2, Cornet–Rus 6:3, 2:6, 6:1, Blinkova–Tauson 7:6, 4:6, 6:2, Sorribes–Trevisan 6:4, 3:6, 6:2.
MILÁNÓ. – A challenger 1. fordulójában: Krstin–Mena 6:0, 3:0 – feladás.

Shapovalov nem indul az olimpián

Nem indul a július 23-án rajtoló tokiói olimpián a férfi teniszezők világranglistáján 12. helyen álló kanadai Denis Shapovalov. „Alapos megfontolás után szeretném tudatni, hogy nem veszek részt az idei olimpián – írta a 22 éves játékos a közösségi oldalán. – Kanada képviselete számomra a világot jelenti, de a járvány miatt a jelenlegi helyzetben a csapatom és én úgy döntöttünk, hogy ez a legjobb döntés mindenki biztonsága szempontjából.” Shapovalov hozzátette, nagyon várja, hogy a rá következő olimpián ott lehessen, és képviselhesse hazáját.

Korábban többek között a spanyol Rafael Nadal, valamint az osztrák Dominic Thiem döntött úgy, hogy a világjárvány miatt nem szerepel Tokióban.