2024. április 26., péntek
ZOMBOR

Háromnapos kirakodóvásár

Csütörtökön kezdődik a zombori halfőző ünnep, a Zombori Bogrács előrendezvénye, a három napig tartó kirakodóvásár a város főutcáján. A kézművesek, a hagyományos mesterségekkel foglalkozók a sétatér mellett fölállított standokon állítják ki és kínálják eladásra portékájukat a Zombori Turisztikai Szervezet (TOGS) rendezésében.

A vásárt csütörtökön 10 órakor nyitják meg a Szent György téren, ahol 17.30-kor fellépnek az Ivo Lola Ribar Általános Iskola bábosai, egy órára rá lép színpadra a zombori Dalárda kórusa.

A Cats, a Jump, Z-Verka és a Kangoo Jumps táncstúdiók táncosai 19 órától mutatkoznak be.

Zorana Iđuški drámai szoprán koncertje 21 órakor kezdődik.

Másnap, pénteken 10 órakor újra kinyit a kirakodóvásár. A kísérő rendezvények 18 órakor kezdődnek a Plesić pszichológiai táncprogrammal, fél óra múlva a

Šareni vokali gyermekkórus veszi birtokába a színpadot. 19 órától újra a táncosoké a terep, a fellépő csoportok: a Sombor és a Ravangrad Városi Művelődési Egyesületek, az Inana, a Ronda, a RavangradDance és a Figura sportklub.

21 órakor a Fusnote együttes ad koncertet.

Szombaton a kirakodóvásár 10 és 23 óra között tart nyitva, miközben a Szentháromság téren a Zombori Bogrács rendezvény zajlik, amelynek sztárvendégei: Marinko Rokvić, Nikola Rokvić és Marko Rokvić pop-folk énekesek.