2024. április 27., szombat

Koncertek a pláza tetőrészében

A Szerb Nemzeti Színház és a Promenada bevásárlóközpont illetékesei nemrégiben együttműködési szerződést írtak alá.
A Promenada korábban is támogatta a neves művelődési intézményt több projektumának megvalósítását, a múlt héten azonban hivatalosan is aláírták az együttműködési szerződést.

– Az együttműködésünk 2019-ben kezdődött, amikor a Faust operát készítettük. A közönségnek nagyon megtetszett az előadás, régiószerte bemutattuk, siker koronázta a Promenada támogatását. Ezután gyorsan kiderült, hogy sikeres lesz a további együttműködésünk – magyarázta Aleksandar Stankov, a Szerb Nemzeti Színház operatársulatának az igazgatója.

– Az első közös projektet követően folytatódott a gyümölcsöző együttműködés, a Szerb Nemzeti Színház kezdeményezésére a Promenada tetőterén szabadtéri színházi előadásokat tartottunk. A Színpad a csillagok alatt (Pozornica pod zvezdama) projektet főként a fiataloknak szántuk, hiszen a bevásárlóközpontok az ő kedvenc gyülekezőhelyük – mondta dr. Zoran Đerić, a Szerb Nemzeti Színház vezetője.

– A Promenada bevásárlóközpont társadalmilag felelős vállalat, és nagy megtiszteltetés számunkra az, hogy olyan intézménnyel működhetünk együtt, mint a Szerb Nemzeti Színház. Számunka fontos, hogy támogassuk a legfontosabb városi manifesztációkat, és ennek köszönhetően alakult ki a jelenlegi kooperáció is. Ez csak a kezdet, a jövőben még több rendezvényt szeretnénk szervezni plázánkban, közös erővel valódi kulturális központtá alakítani – véli Boris Stefanović, a Promenada bevásárlóközpont igazgatója.

A Szerb Nemzeti Színház és a Promenada Színpad a csillagok alatt rendezvénysorozata egész júniusban tart, a hónap végéig két klasszikus opera következik: Ma este Dolce vita, és az Operamesék június 26-án.

Az előadásokra a jegyeket a Szerb Nemzeti Színházban lehet megvásárolni, a programok 20 órakor kezdődnek.