2024. április 26., péntek

Fohász, szerencse, vagy mindkettő?

Kúlára került a számlajáték egyik Fiat 500L típusú személyautója

Három vajdasági is örülhetett szombaton a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű nyereményjáték utolsó tavaszi sorsolásán. Egy-egy Fiat 500L típusú személyautó Újvidékre, illetve Kúlára került, további három pedig Nišbe, Belgrádba és Loznicára.

A kúlai Šćiban Verica lapunknak elmondta, a húzást követően azonnal felforrósodott a telefon, érkeztek a jókívánságok, hiszen megnyerte az egyik autót.
− Még igazán most sem hiszem el, hogy én vagyok az egyik nyertes. Azóta is folyamatosan hívogatnak az ismerősök, a barátok és a szomszédok, a piacon két órán át szinte meg sem tudtam mozdulni, mert mindenki gratulálni akart – nyilatkozta mosolyogva Verica.

Miközben megköszöntem a szomszédnak, hogy a tömbházban segített megtalálni a nyertes lakását, a nyugdíjas asszony beinvitál a félig elsötétített lakásba – hiszen odakint javában tombol a nyár, már délelőtt 32 fokot mutattak a hőmérők. Elmagyarázta, hogy muszáj elsötétíteni a lakást, mert déli fekvésű és nagyon meleg van.

− Sziváci születésű vagyok, özvegy, nyugdíjas. Kúlán mentem férjhez és már mintegy 30 éve itt élek, 12 éve sajnos egyedül. Gyermekeim és nővérem Szivácon élnek, most éppen ők vannak itt, szerényen ünnepelünk. A helyi Sloboda szövetgyárban dolgoztam, ahonnan 33 munkaévvel 1999-ben mentem nyugdíjba.

Szavai szerint amióta meghirdették a játékot, folyamatosan gyűjtötték a számlákat. Volt, hogy hetente két vagy éppen négy borítékot sikerült összegyűjteni.

– Volt kolléganőm segített a számlák gyűjtésében, mert ő többször jár vásárolni. Magának is, nekem is gyűjtött. Közben a lányom gyűjtögette a számlákat, amikor elmentem hozzájuk, nekem adta, mert ugye „anya ráér ilyesmivel foglalkozni”. Összeraktam és címeztem a borítékokat. Legutoljára öt borítékot sikerült beküldeni, szerintem éppen ezekből húztak ki egyet. Még mindig nehéz elhinni, hogy a hatalmas medencében lévő 5 millió boríték közül éppen az enyémet húzták ki – mesélte a nyertes.

Mint megjegyezte eddig mindegyik húzás közvetítését megnézte.

– Szombaton este másik csatornát néztem, de mire kezdődött a húzás, átkapcsoltam. Közben pedig csendben fohászkodtam a Jóistenhez, hogy „tekintsen néha rám”. Egy perc sem múlt el, máris hallottam a nevemet, majd a kamerának felmutatták a borítékot. Eltakarták a telefonszámomat, de azonnal felismertem a kézírásomat. És mit mondjak? A hatalmas szerencse mellett talán a fohász is meghallgatásra talált – fogalmazott boldogan a kúlai nyertes.

A kérdésre, hogy mikor érkezik az autó, és ki fogja vezetni, Verica elmondta, hogy július 1-jén érkezik a nyeremény, tekintettel arra, hogy még engedélye sincs, a fia és a lánya vezeti majd.

Az autókon kívül ebben a fordulóban két lakást lehetett nyerni a szerb fővárosban, a szerencse egy belgrádi és egy vitojevci (Szerémség) lakosnak kedvezett. A nyerteseket több mint 5 millió 200 ezer borítékból húzták ki.