2024. április 26., péntek

A szurkolók együtt küzdöttek a magyar csapattal

A vajdasági focirajongók szerint fergeteges volt a hangulat a Puskás Arénában

Őrület uralja Budapestet – tudósított a magyar-francia meccset megelőző hangulatról a hazai és a nemzetközi sajtó. Több ezer szurkoló lepte el ugyanis a magyar főváros utcáit a Puskás Arénában megtartott összecsapás előtt. A füstbombákkal, zászlókkal és transzparensekkel felvonulók sportszerűen fejezték ki rajongásukat, és minden incidens nélkül masíroztak be a stadionba – számolt be a budapesti hangulatról a magyar sajtó.

Gyönyörű nap volt ez a mai - mesélte felkeresésünkre Juhász Gábor. A Juhász zenekar frontembere és a Pannon RTV szerkesztője köztudottan nagy focirajongó, így már hajnalok hajnalán útra kelt Szabadkáról.

– Reggel hatkor már úton voltam, hogy időben felérjek Budapestre, és fel tudjam venni a védettséget igazoló karszalagot. Részt vettem a szurkolói felvonuláson is. A Hősök teréről indultunk a Puskás Aréna felé. Rengetegen voltunk, igazán kivételesnek éreztem magam a sokezres tömegben. A stadionhoz érve pedig tetőfokára hágott a hangulat: óriásinak tűnt a 67 ezer férőhelyes aréna, én még ekkora stadionban nem is voltam. Többször is követtem már élőben Budapesten meccseket, de mindig a Groupama Arénában, a Fradi-pályán és a régi Népstadionban. Hihetetlen volt beülni 67 ezer szurkoló közé. Budapesti barátom jóvoltából ráadásul a legvérmesebb szurkolótáborban kaphattam helyet, a Carpathian Brigade soraiban. Mindenki elejétől végéig teli torokból szurkolt, egyáltalán le sem ültünk a helyünkre. Fiola gólja felülmúlhatatlan volt, mindenki egymás nyakába borult a lelátón, öt percen keresztül torka szakadtunkból üvöltöttünk örömünkben. A 66. percben aztán betaláltak a franciák, akik nagyon nyomultak, de a magyarok jól állták a sarat. Az 1:1-es döntetlen óriási sikernek számít, hisz a világ legjobb csapata ellen játszottak a magyar fiúk. 

Marco Rossi fiait a lelátókon Szilágyi Miklós és barátai is buzdították.
– Fantasztikus, hihetetlen és idegörlő volt a meccs. A magyarok szívvel, lélekkel küzdöttek, de ez igaz a szurkolótáborra is! A gólesélyekkor üdvrivalgás, az ellenfél labdaszerzésénél „lehurrogás” zengett a lelátón. Ez mind hozzájárult a megismételhetetlen hangulathoz. Nem várt eredmény született és hálás vagyok, hogy élőben láthattam! - nyilatkozta lapunknak az óbecsei szurkoló.

A magyar fiúk megmutatták, hogy egy vb-győztest is megizzasztanak – vélik a vajdasági szurkolók, akik élőben is részesei lehettek a magyar labdarúgás mai bravúrjának.

Az új Puskás Aréna négy nappal ezelőtt is megtelt. A magyar-portugál meccsen épp oly fergeteges volt a hangulat, mint a mai összecsapáson - mesélte felkeresésünkre Törőcsik Nagy Tamás sportújságíró, aki kedd este élvezte élőben a magyar csapat debütálását az EB-n.

- Nem először jártam az új Puskás Arénában, hiszen 2019-ben ott voltam a megnyitón, amikor Magyarország és Uruguay játszott egymással barátságos mérkőzést. Az is nagy élmény volt, akkor is tele volt szurkolókkal az óriási stadion, de a portugálok elleni Eb-találkozó mindent felülmúlt. Megint megtapasztaltam, hogy óriási ereje van annak, amikor egy helyen sok ember ugyanazért szurkol: ez esetben a magyar válogatott sikeréért.

A bravúr ugyan nem jött össze a címvédő portugálok ellen, de küzdeni akarásból akkor is, és most is jelesre vizsgáztak a fiúk! - mondta az Újvidéki Rádió munkatársa.