2024. március 19., kedd

Küzdősportok

Gergely Árpád felvétele

Birkózók és a többiek

Március idusán végre Zentán is sor került a 2023-as esztendő legjobb helyi sportolóinak a megválasztására, csütörtök este a városháza Andruskó termében adták át a serlegeket a legjobbaknak. Mint ah...

Németh Szilárdot újraválasztották

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, pénteken ugyanis ismét bizalmat szavazott neki a tagság a KIMBA-ban rendezett tisztújító közgyűlésen. Németh volt az egyetlen jelölt, ellenszavazat nélkül választotta meg a 77 szavazati joggal rendelkező küldött.

Kupaversenyek az utánpótlásnak

Belgrádban rendezték meg az U13-as és az U17-es korcsoportnak az országos nyílt kupaversenyeket, amelyeken 29 klub 122 birkózója, illetve 31 egyesület 133 versenyzője indult. U13, fiúk, 31 kg: 1.

Helytálltak a szerbiaiak

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián ismét U20-as kötöttfogású válogatóversenyt rendeztek, amely ezúttal igencsak rangos nemzetközi versenynek felelt meg. A szerbiai juniorok kivágták a rezet, mert összesen 6 érmet szereztek, a legfényesebbet pedig a 72 kg-os Miloš Perović.

Tizenhét jégtörőnk lett

A Komáromi járáshoz tartozó Naszvadban idén is megtartották a tradicionális, télűzőnek is számítható Jégtörő Mátyás-kupát, amelyre idén 10 ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Szerbia, Lengyelország, Németország, Horvátország, Moldova, Bosznia) 24 egyesületéből 231 versenyző érkezett. Tájainkat a Zenta, a Potisje és a Hercules képviselte, s mint mindig, a gyerekek ezúttal is szép eredményekkel tértek haza, összesen 17 érmet szereztek, külön kiemelve a kitűnő szervezést.
Tornyoson is élénken figyelték az akadémisták bemutatóját (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

Tornyoson is lesz edzés

A Vajdasági Birkózóakadémia azon törekvése, hogy a birkózást meghonosítsák a kisebb vajdasági településeken, újabb helyszínnel gazdagodott, miután ezzel a céllal szerdán Tornyoson járt az akadémia...