2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS

Bajnokok az akadémián

Hétfőn Nemes Viktor és Frísz Krisztián látogatta meg az épülő új központot

A hét elején újabb rangos vendégeket fogadott a Magyarkanizsán már-már felépült birkózóakadémia. A létesítményt ezúttal a világbajnok Nemes Viktor és az Európa-bajnok Frísz Krisztián tekintette meg, a házigazda pedig Bálint Zoltán ügyvezető volt, aki már az elkészült, bebútorozott szobát is megmutathatta a két zentai versenyzőnek, s azokban a pillanatokban készült el a gázvezeték is.

„Nagyon tetszenek a látottak, úgy gondolom, hogy kiváló központ lesz ez a birkózóknak. Nagyon sok hasonló helyen voltam, de biztos, hogy ez lesz az egyik legszebb, és minden elvárásnak eleget tesz. Örülök, hogy egy ilyen létesítmény épül pont Magyarkanizsán, s remélem, hogy személy szerint én is minél többet lehetek majd itt, és edzhetek a legjobb körülmények között. A gyerekeknek pedig csak azt üzenhetem, hogy kitartóan eddzenek, soha ne adják fel, és egy nap olyan eredményeket érhetnek el, mint én” – mondta Viktor, aki már sietett is a repülőre, hiszen párjával a jól megérdemelt nyaralásra utaztak el.

Krisztiánnak konkrét szerep is jut majd az akadémián, hiszen ő lesz a sportlétesítmény egyik védjegye: „Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy Bálint Zoltán megkeresett az akadémiával kapcsolatban, és segédedzői szerepet szánt nekem. Természetesen vállaltam. Az akadémia óriási segítség lesz a birkózópalántáknak, hiszen minden feltétel adott lesz a jó eredményekhez. Remélem, hogy azokat a dolgokat, amelyeket mi megtanultunk, át tudjuk adni a gyerekeknek. Úgy látom, hogy a jó eredményeink láttán egyre több fiatal kötelezi el magát a birkózásra, így minden adott, hogy az akadémia sikeresen működjön.”

Az akadémián már a befejező munkálatokat végzik (Puskás Károly felvétele)

Az akadémián már a befejező munkálatokat végzik (Puskás Károly felvétele)

A bemutató után Magyarkanizsán megbeszélést tartott a Szerbiai Birkózószövetség szűk vezetősége, Željko Trajković elnök, Milorad Dokmanac szövetségi kapitány és Milan Jelić titkár, valamint az akadémia vezetősége, amelyben immár az akadémia működésével kapcsolatos konkrét terveket vázolták, az ott lévők pedig arról is beszámoltak, hogy Szerbiából is vannak érdeklődők.