2024. május 8., szerda

Gavrilo megkapta a Zolgensma gyógyszert

A kragujevaci Gavrilo Đurđević, aki SMA betegségben szenved, felvette a Zolgensma gyógyszert a budapesti kórházban – erősítette meg az édesanyja, Nevena Đurđević a Szerbiai RTV-nek.

A Gavrilo győzelméért elnevezésű Instagram oldalon mindenki számára köszönetet mondtak, akik segítettek a gyógyításra szánt adomány gyűjtésében.

„Gavrilo ma felvette a Zolgesma gyógyszert! Köszönjük Istenem! Köszönjük neked, hogy az egész küzdelem alatt önzetlen és jó embereket küldtél az életünkbe. Köszönjük mindenkinek az imákat, a támogató szavakat, minden felszólítást, minden koncertet, vásárt, elküldött üzenetet, befizetett adományt, amelyet postán küldtek szét, dobozba helyeztek, az eladott kilométerekért, gépkocsikért, motorkerékpárért. Minden árverésért is” – írták az Instagram bejegyzésben.

Gavrilo május végén utazott el Magyarországra gyógykezelésre, amelyre összesen 2,5 millió eurót kellett összegyűjteni. Humanitárius akciók során 2.132.000 ezer eurót sikerült összegyűjteni, amely elegendőnek bizonyult a Zolgesma génkezelés, a gyógyszer beadása előtti és utáni vizsgálatok és a szteroidok adagolásának fedezésére, míg a pénz többi részét az állam biztosította.