2024. április 27., szombat

Kedvezőbb feltételek mellett lehet nyaralni Görögországban

Mától kedvezőbb feltételek mellett lehet utazni Görögországba. A vakcinaigazolás vagy a negatív PCR-teszt mellett, negatív antigénteszt is felmutatható a belépéshez. A kötelező karantén napjainak száma is négy nappal csökkent.
A nyaralás feltételei még mindig messze nincsenek a járvány előtti szinten, de a görögországi turizmus számára jó hír, hogy az országba való belépés a mai naptól már negatív antigénteszt felmutatásával is lehetséges, emellett mától a 6 évet be nem töltött gyermekeknek nem kell semmilyen dokumentumot felmutatni.
Ugyan a görögországi nyaralások iránt az érdeklődés a felére csökkent a 2019-es évhez képest, de a helyzet stabilizálódni látszik – mondta Aleksandar Seničić, a YUTA igazgatója.
Halkidikin élő vendéglátósok szerint az emberek továbbra is óvatosak, de már kevesebb bennük a fenntartás, mint korábban. A vendéglátósok optimisták, és júliustól több turistára számítanak. Anastasia Lesse, a Hanioti szálloda menedzsere azt mondta, hogy nem tudnának egy, az előző évihez hasonló szezont túlélni.
„Tényleg nem tudnánk elviselni. Dolgoznunk kell, valamiből meg kell élnünk. Tavaly Halkidikin a szállodák 10-20 százaléka dolgozott és csak rövid ideig. A kár felbecsülhetetlen volt. Az idei szezon viszont jól kezdődött, de még mindig vannak olyan szakmabeliek, akik csak június végén nyitják meg a létesítményüket".
A vendéglátósok elmondták, hogy az árak a 2019-es szinten maradtak. Hozzátették, hogy mivel tavaly a foglalások 85% -át törölték, sok vendéglátó számos kedvezményt kínál majd az idei szezonban.