2024. március 29., péntek

Megnyitják az uszodát

A sportközpont mellett hamarosan egy szabadtéri fitneszpark is várja majd a sportolókat

Ha az időjárási viszonyok is kedveznek, napokon belül Óbecsén megkezdődhet a strandidény. Az, hogy melyik nap és milyen feltételekkel nyithat a kültéri uszoda, a községi válságstáb mai ülésén dől el. A Đorđe Predin Badža Sportközpont felkészülten várja a nyitást.

– Május elején elkezdtük a felkészülést a nyitásra, bár az időjárás többször is hátráltatta a munka menetét. A községi válságstáb mai ülésén kikiderül majd, hogy tudunk-e enyhíteni a szigorításokon – ha erre igent mondanak, az sokat lendítene a kültéri uszoda látogatottságán. Elvégeztük a medencék szokásos karbantartását, felújítottuk a röplabdapályát, és kiépítettünk egy tollaslabdapályát is – nyilatkozta érdeklődésünkre Andruskó Csaba, az intézmény december végén kinevezett, megbízott igazgatója.

Bár a járványhelyzet miatt a sportközpont bevételei a korábbi évekhez képest megfeleződtek, a belépőjegyek ára nem változik: az egyszeri belépő 200 dinárba kerül, a családi (3+1) jegy ára 600 dinár lesz, a 35 belépésre szóló bérletet 4000 dinárért lehet kiváltani, míg a 18 alkalmas bérlet 2200, a 10 tátogatást lehetővé tevő bérlet pedig 1500 dinárba kerül.

Azoknak, akik sportolni szeretnének, a kültéri vagy a beltéri medencében való úszás mellett számos egyéb lehetőséget is kínál a Đorđe Predin Badža Sportközpont, ugyanis a 18000 négyzetméteren üzemelő intézményben jelenleg megközelítőleg húsz sportklub tevékenykedik, aerobik-, fitnesz- és nemrég óta kangoo jumps edzéseket is tartanak itt, és két edzőterem is működik az épületben. Az önkormányzattal együttműködve, pályázati támogatások segítségével az elkövetkező időszakban komoly fejlesztéseket terveznek az óbecsei sportközpontban: a nyitott uszoda három kismedencéjét szeretnék teljesen felújítani, és tervezik egy olimpiai méretű, 33×25 méteres medence megépítését is, csúszdával és egyéb, gyerekeknek szóló élményelemmel. n