2024. április 26., péntek

FRISSÍTETT – Újra lesz vásár Zentán!

Megszüntették a rendkívüli helyzetet

A rendkívüli helyzetek Zenta községi törzskara kedd délelőtt újra összeült, és az ott megszületett döntésekről egy sajtótájékoztató keretében Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, Sarnyai Rózsa Edit, a községi közigazgatás vezetője, valamint Stojkov Igor, a községi képviselő-testület titkára informálta a médiát és ez által a nyilvánosságot is.

A helyi válságtörzs több napon keresztül követte a koronavírus-járvány adatait a község területén. A számok kedvezőek, hiszen a legutolsó adatok szerint 32 aktív fertőzött van. Ezért arra a döntésre jutottak, hogy megszüntetik a rendkívüli állapotot Zenta község területén.

– A döntésünket a nagykikindai Közegészségügyi Intézet is jóváhagyta. Így ennek eredményeképpen újra lehet vásárt tartani Zentán – jelentette be Czegledi Rudolf.

A polgármester úgy véli, hogy a községi, és az országos szintű járványhelyzet javulásának köszönhetően egy sokkal jobb nyár elé nézhetünk. Hozzátette, hogy a rendezvényeket is szabadabban lehet megtartani.

– Megkaptuk a köztársasági válságtörzstől az anyagot, hogy 200 személyig megtarthatóak a különféle események zárt térben, míg a szabadban 500 személyig – magyarázta Czegledi.

Az újonnan meghozott döntések értelmében, és a tervek szerint, a közelgő Tiszavirág Fesztivált is megtartják.

A polgármester felhívta a lakosok figyelmét, hogy a vakcináció továbbra is folyamatos, és akik még nem vették fel az oltást, azok tegyék ezt meg, hogy az immunitást mielőbb elérjük a község területén. Hozzátette, hogy az előírásokat a jövőben is tartsuk be, tiszteletben tartva saját magunk és mások egészségét. Ehhez hozzátartozik az is, hogy továbbra is kötelező a maszkviselés zárt térben, hiszen erről majd a köztársasági válságstáb hoz majd döntést.

A zentai vásár hosszú évek óta a térség egyik legnagyobb közösségi és kereskedelmi eseményének, amelyre a tavaszi, a nyári és az őszeleji időszakban több ezren látogatnak el. A vásárra nemcsak vajdasági településekről, hanem Dél-Szerbia területéről is érkeznek árusok és látogatók. A koronavírus-járvány valamint a rendkívüli állapot és a korlátozások miatt a zentai vásárt az elmúlt időszakban nem tartották meg, most viszont úgy tűnik, hogy mindenkinek lehetősége lesz kilátogatni a vasárnapi rendezvényre.

A elmúlt hónapokban sajnos folyamatosan arról kellett beszámolnunk, hogy elmarad a zentai vásárZentán utoljára 2020. június 7-én volt vásár, a vásári kavalkádról kollégánk akkor galériát is készített.