2024. május 11., szombat

EXIT belépő az oltakozó fiataloknak

A Szerbiai fesztiválok a fiatalok oltásáért elnevezéssel indított országos oltási kampány keretében, az Újvidék központjába kihelyezett mobil-oltópontnál, az EXIT fesztivál képviselői próbálták a vakcina felvételére buzdítani a fiatalságot. 

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint sikeres volt az akció, hiszen száznál is több fiatal döntött úgy, hogy beoltatja magát. A jó példával maguk az EXIT-tagok jártak elöl; aki közülük eddig még nem vette fel a védőoltást, az most ez alkalomból megtette, többek között Dušan Kovačević, a fesztivál igazgatója, aki áprilisban a vírusfertőzésen is átesett. 

Az akcióban részt vevő első 20 fiatal belépőt kapott az EXIT nyitónapjára. A 20 éves jubileumot ünneplő fesztivált a tervek szerint júliusban tartják meg.

A legnépszerűbb szerbiai fesztiválok, egyebek mellett a Nišville Jazz Fesztivál, az EXIT, a Love Fest, a belgrádi Beer Fest és az Arsenal Fest korábban kidolgozott egy protokollt, melynek értelmében csak azok vehetnek részt a rendezvényeken, akik felvették a védőoltást, vagy negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.