2024. április 27., szombat

Zsinórban negyedszer?

KÉZILABDA

E hétvégén zajlik a final four a női Bajnokok Ligájában, a budapesti Papp László Sportarénában fellépők között pedig ezúttal is ott lesz a Győr. A magyar csapat ellenfele a francia Brest lesz a szombati elődöntőben, míg a másik ágon a norvég Kristiansand és a CSZKA Moszkva játszanak a vasárnapi döntőért. Bár a tornát tavaly a járvány miatt nem rendezték meg, a Győr zsinórban negyedik BL-címére készül, amivel beállítaná a vonatkozó rekordot, hiszen ilyen sorozatra korábban csak a kijevi Szpartak és a Hypo volt képes. Görbicz Anitáék veretlensége ráadásul 2018 januárjáig nyúlik vissza az európai csúcsligában, így ezúttal is a Győr számít a fő esélyesnek, még ha a vezetőedző-váltás nem is az ideális pillanatban érkezett: május elején, a magyar bajnokságban az FTC ellen elveszített meccs után távozott a csapattól Danyi Gábor, helyére pedig a spanyol Ambros Martín tért vissza, akivel 2012 és 2018 között már dolgoztak együtt.

Ugyanezen szakaszban jár a BL a férfiaknál is, itt azonban nem lesz magyar csapat a final fourban, miután a negyeddöntők során a Veszprém egy 28:32-es idegenbeli vereség és egy 32:30-as hazai győzelem után, szoros összesítésben alulmaradt a Nantes-tal szemben. A legjobb négyes összecsapását június 12–13-án Kölnben játsszák, az elődöntőben a PSG az Aalborg, a Barcelona pedig a Nantes ellen játszik.

SPORTLÖVŐ-EB

Mikec ezüstöt lőtt

Nem olimpiai számban ugyan, de Damir Mikec ezüstérmet nyert az eszéki sportlövő-Eb-n. A híres szerbiai pisztolyos a kisöbű fegyver 50 méteres nyílt, kortól és nemtől független számában végzett a második helyen. Szerbiának így négy ezüst- és egy bronzérme van. Magyarország már kilencnél tart (3, 2, 4), miután az ifik mezőnyében, a vegyes csapatok számára kiírt kisöbű puska összetett számában Hammerl és Dénes második, Kiss és Mészáros pedig harmadik lett.

RÖPLABDA

Szerbia az élcsoportban

A női Nemzetek Ligája első három fordulója után Japán, az USA és Törökország maradt veretlen, Szerbia pedig, mivel legyőzte Olaszországot is, 7 ponttal az 5. helyet foglalja el. Május 31-én az USA lesz az ellenfél.

Nemzetek Ligája, nők, 3. forduló: Szerbia–Olaszország 3:1, USA–Brazília 3:1, Németország–Belgium 3:0, Hollandia–Oroszország 3:1, Japán–Dél-Korea 3:0, Dominikai K.–Kanada 3:1, Kína–Thaiföld 3:0, Törökország–Lengyelország 3:1.

Szerbia címvédő válogatottja a két éve bronzérmes házigazdákkal együtt a lengyelországi csoportba került a szeptember 1. és 19. között megrendezésre kerülő férfi röplabda-Eb sorsolásán.

A csoportok beosztása, A: Lengyelország, Szerbia, Belgium, Ukrajna, Görögország, Portugália. B: Olaszország, Szlovénia, Csehország, Bulgária, Fehéroroszország, Montenegró. C: Oroszország, Hollandia, Törökország, Spanyolország, Finnország, Észak-Macedónia. D: Franciaország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Németország, Horvátország.

JÉGKORONG-VB

Csehország nyerte a rangadót

A svédektől simán kikapott Svájc nagyon rávert a szlovákokra a tallinni jégkorong-vb-n, míg a rangadón a csehek nyerni tudtak a svédek ellen.

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Csehország–Svédország 4:2, Svájc–Szlovákia 8:1. B csoport: USA–Lettország 4:2, Finnország–Olaszország 3:0.