2024. április 27., szombat

Lemondott Nebojša Stefanović az SZHP belgrádi szervezetének elnöki posztjáról

Aleksandar Vučić államfő és a Szerb Haladó Párt elnöke átvette Nebojša Stefanović lemondását a párt belgrádi szervezetének városi tanácsának elnöki posztjáról – jelenti a Tanjug hírügynökség.

Ez a demokrácia győzelme. Exkluzívan bejelenthetem, hogy Nebojša Stefanović lemondott a párt belgrádi szervezetének városi tanácsának elnöki posztjáról és jelenleg is az elnök olvassa, hogy ki követi őt a tisztségben – mondta Vladimir Đukanović, a Szerb Haladó Párt tagja.

A párt főbizottságának ülését, amelyen az Aleksandar Šapić által vezetett Szerb Patrióta Szövetség formálisan is a Szerb Haladó Párt részévé fog válni, a belgrádi Kombank arénában tartják meg.

Maga Aleksandar Vučić elnök erősítette meg néhány nappal ezelőtt, hogy ez lesz az ülés fő témája, majd a tervekről és a programokról is egyeztetni fognak, különösen a Szerbia 2025. elnevezésű projektről.

Hozzátette, hogy az ülésen a pártban előforduló problémákról is szó esik majd, ezért néhány miniszter tobábbi munkáját is megvitatják majd, de a községi elnökökét és polgármesterekét is.

A pártból többen Nebojša Stefanović lemondását követelték minden állami és pártbeli funkcióról, de sajtóinformációk szerint kifejezték elégedetlenségüket Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és Marija Obradović munkájával kapcsolatban is.