2024. április 23., kedd

Belgrád az enyhítésre készül

Belgrádban lassan a felnőtt lakosság fele felvette koronavírus elleni védőoltást, nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Zoran Radojičić polgármester. Mint mondta, a belgrádiak közel állnak ahhoz, hogy az életük visszatérjen a járvány előtti kerékvágásba.

A főváros polgármestere elmondta, tekintettel arra, hogy inkább a nők éltek a védőoltás felvételének lehetőségével, szinte biztos abba, hogy 50 százalékuk már felvette az oltást.

„A legfontosabb üzenet az, hogy jól haladunk, nagyon közel vagyunk ahhoz a számhoz, amely fontos számunkra” – mutatott rá a polgármester.

Hozzátette: lassan közeleg a pillanat, amikor a polgárok egy kicsit ellazulhatnak, de továbbra is óvatosságra van szükség. A polgármester elmondta, hogy a sporteseményekre is készülnek, Belgrád ad otthont a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének.

„Remélem, hogy megrendezik majd a Belgrádi Maratont, megkezdődnek a koncertek, amelyek mind arra utalnak, hogy az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba" – mondta Radojičić.