2024. április 27., szombat

A család legyen ismét a társadalom középpontjában!

Törökbecsére látogatott Aleksandra Čamagić, a Családvédelmi és Demográfiai Minisztérium államtitkára

A családok helyzete a községben, az önkormányzat lehetőségei a családvédelemben, a nők szerepvállalása a családon belül, a családvédelem és a demográfia terén szerzett jó tapasztalatok – ezekről szeretett volna tájékozódni tegnap Törökbecsén tett látogatása során Aleksandra Čamagić, a Családvédelmi és Demográfiai Minisztérium államtitkára.

– Az államra és az önkormányzatra hárul az a feladat, hogy a háttérbe került családokat visszaállítsák arra a helyre, amely megilleti ezt a közösséget: a társadalom középpontjába. Szerbia és Európa demográfiai helyzete egyre rosszabb, rajtunk áll, hogy ezen javítsunk nemcsak anyagi támogatással, hanem az eredményre vezető tapasztalatok egymás közötti megosztásával és egy rendszerszintű megoldás kidolgozásával is – nyilatkozta az önkormányzat vezetőivel folytatott megbeszélés után Aleksandra Čamagić segédminiszter.

Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere hangsúlyozta: az önkormányzat a családok támogatására több intézkedést is bevezetett a községben.

– A törökbecsei önkormányzat anyagilag támogatja a mesterséges megtermékenyítést, minden újszülött szüleit 20 ezer dinárral ajándékozzuk meg, de támogatást nyújtunk többek között a diákok uzsonnájára és havi buszbérletére, a diák- és egyetemista otthon költségeire, a harmadik és negyedik gyermek óvodai díjára, és ösztöndíjat is adunk a diákoknak– nyilatkozta többek között Saša Maksimović.

Kovács Huszka Ferenc nyomdokain
Kovács Huszka Ferenc nyomdokain címmel mutatják be csütörtökön 12:45-kor a Than Emlékházban az óbecsei születésű lelkész, templomépítő és botanikus életéről szóló kisfilmet.