2024. április 27., szombat

Ösztöndíj a fiatal sporttehetségeknek

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár tegnap ösztöndíjszerződéseket adott át 59 ígéretes fiatal sportolónak a Vajdasági sporttehetségek program keretében.

Az ösztöndíjprogramra azok a 14 és 20 év közötti sportolók jelentkezhettek, akik kiemelkedő nemzetközi és hazai eredményeket értek el.
– Szerbia ismert a sportról. Ez az egyik szebbik arcunk, melyet megmutathatunk a világnak. A fiatal sporttehetségek pénzbeli díjazása elismerést jelent eredményeikért, de egyben ösztönzés is munkára. Büszke vagyok arra, hogy évről évre egyre több tehetséges sportolót támogathat titkárság – nyilatkozta a sporttitkár, aki hozzátette, a jövőben is figyelemmel kísérik majd a sportolók eredményeit.

Kormányos László, a tartományi sport és ifjúsági titkárság segédtitkára is jelen volt az eseményen.
– Nagy örömet jelent számomra, hogy megszervezhettük a vajdasági tehetséges sportolók ösztöndíjprogramját, illetve hogy a szerződések hivatalos aláírása is megtörtént. A szükséges eszközök beszerzésére, pótlására, valamint az edzések fejlesztésére felhasználhatják fel a kapott összeget. Számomra fontos, hogy több mint öt sportágban vannak jelen magyar tehetséges sportolók. Így ők is hozzájárulnak a hagyományos sportágak megőrzéséhez – emelte ki a segédtitkár.

A kishegyesi Gvozdenović Katarina, a Dombos Asztaliteniszklub kiemelkedő tagja is ösztöndíjban részesült.
– Körülbelül nyolc éve versenyzem. Többszörös országos bajnok vagyok, az évek során külföldön is jó eredményeket értem el. A kapott összeget a külföldi versenyekre való felkészülésre, illetve a kijutásra fogom költeni – hangsúlyozta Katarina.

Losonc Szabolcs Magyarkanizsáról érkezett az ösztöndíjszerződés aláírására.
– Több mint tíz éve birkózom. Sok országos és külföldi bajnokságon is részt vettem, világversenyekre is eljutottam, ahol szép eredményeket értem el. Az ösztöndíjat sporteszközök beszerzésére fogom használni.

A tarományi kormány együttműködve a tartományi sport- és ifjúsági titkársággal a jövőben is igyekszik majd minél jobb feltételeket biztosítani a sportoláshoz, támogatni a sporteseményeket és az ígéretes sportolókat.