2024. április 26., péntek

Immunizáció oltóbuszban

Újvidéken tegnaptól mobil oltóponton is felvehetjük a vakcinát

A Szabadság téren mutatták be tegnap délelőtt a különlegesen kialakított, védőoltások beadására alkalmas minibuszt.
A modifikált, városi autóbusz tehát most már „házhoz viszi” az oltást, tegnap Sinopharm és amerikai Pfizer–BioNTech oltás volt „menün”. A következő napokban is a Szabadság téren parkol, az oltás iránt érdeklődő polgárokat 10 és 20 óra között várják itt az orvosok. Dr. Dragan Stajić, az önkormányzat egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja felszólított mindannyiunkat arra, hogy vegyünk részt az immunizációban. – Ez immár a negyedik oltópont a városban, köszönettel tartozom a Városi Közlekedési Közvállalatnak a közreműködésért – nyilatkozta az önkormányzati tag.

Dr. Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház vezetője szerint az oltóbusz mindenekelőtt a fiatalokat célozza meg, az oldalára írt üzenetek is hozzájuk szólnak: Hív a fesztivál!, Utazz, Bulizz!, Szólít a mérkőzés! – Nem okoljuk fiataljainkat azért, mert nem érdeklődnek megfelelő mértékben az oltás iránt, mostanáig ugyanis az idősek, majd a munkások immunizációjára fektettük a hangsúlyt. A városban a hétvégén adjuk majd be a negyedmilliomadik oltást, 110 ezer polgár már a második adagot is felvette, úgyhogy nincs okunk panaszra. Az ellenőrzésre jelentkezők száma csökken, akárcsak a pozitív teszteredmények száma, Már csak egy lépésre vagyunk a kényelmes életviteltől – véli az egészségházlánc igazgatója.

Az oltóbuszt a jövő héten átparkolják az egyetemi városba, egyetemistáink a mostaninál tömegesebb jelentkezésére számítanak

Az oltóbuszt a jövő héten átparkolják az egyetemi városba, egyetemistáink a mostaninál tömegesebb jelentkezésére számítanak

Dr. Miroljub Rastić epidemiológus, a Vajdasági Közegészségügyi Intézet munkatársa szerint is napról napra javul a járványügyi helyzet mind Vajdaságban, mind Újvidéken. Az új fertőzöttek száma a tartományban immár tíz napja nem haladta meg a 200-at naponta, az újvidéki polgárok 40 százalékát már újraoltották.