2024. május 4., szombat

Brnabić: A kávézók és az éttermek akár éjfélig is nyitva tarthatnak majd

Ana Brnabić kormányfő bejelentette, hogy az országos válságstáb következő ülésére jövő héten kerül sor, majd hozzátette, hogy gondolkodnak egyes előírások további enyhítésén – írja a 021.rs hírportál.

A jövő hét folyamán összeül az országos válságstáb, legalább elemezzük a járványhelyzetet, amely jelen pillanatban stabil – mondta Brnabić.

Kiemelte, hogy a járványhelyzet leginkább az oltakozás miatt stabil, de addig nincs helye az enyhítésnek, amíg nem sikerül elérni a nyájimmunitást.

Törekedni fogunk, hogy amennyiben ilyen formában alakulnak a számok és a pozitív esetek száma is csökken a leteszteltekhez képest, akkor enyhíteni fogunk néhány előíráson – jelentette ki Brnabić.

Szavai szerint ez azt jelentené, hogy a kávézók és éttermek nyitvatartási idejét éjfélig is meghosszabbíthatják, vagy akár hajnali egy óráig.

Hozzátette, hogy mindez a válságstáb egészségügyi részlegével folytatott nehéz küzdelem eredményének kérdése. Ezt azonban megérti, mert azok mindenekelőtt azért vannak itt, hogy védjék az egészségügyet.