2024. április 27., szombat
KÚLA

Naponta mintegy 200 embert oltanak be

Kúla községben az egykori Ifjúsági Otthonban végzik az oltás, általában mindennap, reggel nyolctól este nyolcig dolgoznak. Milan Kondić, a kúlai oltópont koordinátora elmondta, jelenleg négyfajta vakcina közül lehet választani, és naponta mintegy 200 ember oltanak be.

− Az oltás folyamatos, egyelőre mindegyik oltóanyagból van elegendő. Néha a kínai vakcina elfogy, de egy-két nap alatt megérkezik az újabb csomag, így a második vakcina is szinte késés nélkül felvehető. Szerdán kezdődött a második adag kiosztása mindazoknak, akik az AstraZeneca típust igényelték. Akik most jelentkeznek először, jelen pillanatban a Pfizer/Biontech és a Sinopharm közül választhatnak. Az itt ügyeletet tartó egészségügyi csapat eddig több, mint tízezer embert oltott be, közülük csaknem 7 ezer jelentkező mind a két védőoltást felvette. Ami a jelentkezőket illeti, elégedettek vagyunk, a polgárok folyamatosan érkeznek, a bejáratnál leadják személyi adataikat az ott dolgozó önkénteseknek, majd egy általános orvosi vizsga és maga az oltás következik. A jelenlévőket megkérjük, hogy legalább még 15 percig maradjanak a teremben, az esetleges mellékhatások miatt. Az ügyelet folyamatos, tehát reggeltől estig dolgozunk, kivéve ha kevesebben vannak felírva a második oltásra. Olyankor reggel 8-tól 14 óráig tartunk ügyeletet – magyarázta a koordinátor.

Milan Kondić hozzátette, az elmúlt hónap végén, pontosabban április 25-én Bácskeresztúron (Ruski Krstur) is nyílt egy oltópont, így a helyiek és a veprődi (Kruščić) jelentkezőknek már nem kell emiatt Kúlára utazni.