2024. április 26., péntek

Pék Zoltán: Fel kell újítani a Feketetó és Oroszlámos közti utat

Az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális minisztériumnak címezte kérdését ma a köztársasági parlament ülésén Pék Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője.

Pék a rábéi határátkelő kapcsán szólalt fel, elmondván, ez a pont kiemelten fontos a Szerbia és Magyarország közötti közlekedésben, hiszen összeköti országunkat Magyarország fontos déli régióival, például Szegeddel és környékével.

A környék nagy problémája a képviselő szerint az az út, amely Feketetó és Oroszlámos között húzódik, hiszen ez a 17 kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotban van, szinte a földutak minőségéhez hasonlít. Ezáltal megnehezíti azt a közlekedést, amely a rábéi határátkelő felé irányulna.

– Mint tudjuk, a költségvetésben elegendő forrás szerepel az úthálózat fejlesztésére, többek között a helyi utakra is. Tervezi a minisztérium ennek a 17 kilométeres útszakasznak a felújítását? – tette fel a kérdést Pék, hozzátéve, a befektetés 7 millió euróba kerülne, és a tervezési dokumentáció már igen előrehaladott állapotban van.