2024. április 27., szombat

Patchworkpark a városban

Ahogy tavaly, úgy az idén is külső cég segíti az óbecsei Komunalac Közvállalatot a zöldterületek karbantartásában. Ez a támogatás nettó 15 millió dinárjába kerül a községnek.

Az alsó parkban a közvállalat dolgozói kaszálják a füvet, és az idén eddig erre kétszer került sor – mindkét alkalommal a parknak csak az utca felől látható részén végezték el a feladatot, a lóversenypálya felé eső területen lassan nyakig ér a fű. A tavaly bevezetett gyakorlat úgy tűnik, bevált: a főnök a szolgálati autóval elsuhanva az utca felől nem észleli a félig elvégzett munkát, a polgárok pedig vessenek magukra, ha a Tisza közeli park játszóterén és annak közelében szeretnének a gyerekükkel játszani vagy a park területén szándékoznak kutyát sétáltatni. A patchworkpark sajátos fűmintázatának külön bájt kölcsönöznek a fák körül hagyott „díszfüvek” és a fűnyíró traktor nyomán a magas fűbe vágott értelmezhetetlen „gabonakörök”.

Nem mehetünk el szó nélkül viszont amellett sem, hogy a közvállalat munkásai szépen kicsinosították a városközpontot: a Műszaki Iskola előtt impozáns örökzöldek kerültek a földbe.

A város kirakata csinos (Fehér Rózsa felvétele)

A város kirakata csinos (Fehér Rózsa felvétele)