2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS – GIRO D'ITALIA

Zsebrakéta-dupla, Valter maradt rózsaszínben

A lehető legjobban alakult a Giro d'Italia hetedik szakasza ahhoz, hogy Valter Attila megőrizze az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót. A történelmi tettet véghezvívő 22 éves magyar az egész napot nagy nyugalomban töltötte a mezőnyben, amely három fős élbolyt (Simon Pellaud, Umberto Marengo, Mark Christian) engedett el, de nyilánvaló volt, hogy mezőnyhajrára kerül majd sor, 17 kilométerrel a cél előtt egyben volt a főcsoport. Az utolsó technikás kilométereken többször is jócskán megnyúlt a sor, és egy rövid meredeken majdnem szétszakadt a csoport, de végül hajrára került sor. Ebben a két nappal korábban, az ötödik szakaszt már behúzó ausztrál Caleb Ewan időzítette legjobban sprintjét, és meggyőző különbséggel nyert. Valter Attila a kulcsfontosságú záró kilométereken remekül helyezkedett, és a csoporttal célba érve megőrizte a rózsaszín trikót.

Végeredmény, 7. szakasz (Notaresco–Termoli, 181 km): Caleb Ewan 4:42:12 óra, Davide Cimolai, Tim Merlier, Matteo Moschetti, Andrea Pasqualon a. i. stb. Az összetett állása: Valter Attila 26:59:18 óra, Remco Evenepoel +11, Egan Bernal +16, Alekszandr Vlaszov +24, Louis Vervaeke +25 mp stb.

TOUR DE HONGRIE

Célfotóval a német

A Magyar Körverseny harmadik szakaszán is mezőnyhajrá döntött a győztes kilétéről, az ötfős szökésnek – a magyar Szöllősi Ferenc, a spanyol Lozano, a szlovén Jarc, valamint a lengyel Stosz és Banaszek volt benne – nem volt esélye a hazaérésre. A nap hangulatát több komoly bukás tette komorabbá. A tatai sprintben, Mike Teunissent hajszállal megelőzve Phil Bauhaus volt a leggyorsabb, az összetettben is ő áll az élen.

Végeredmény, 3. szakasz (Veszprém–Tata, 141,9 km): Phil Pauhaus 3:17:30 óra, Mike Teunissen, Fred Wright, Davide Martinelli a. i. stb.