2024. április 27., szombat

Újvidéken járt az EBRD küldöttsége

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap a városházán fogadta Hargitai Zsuzsannát, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) nyugat-balkáni igazgatóját

Hargitai Zsuzsanna a jövő héten már a pénzügyi intézet Közép-Ázsiai Központjának lesz a vezetője, a küldöttség tagja volt még Matteo Colangeli is, akit a jövő héten neveznek ki az EBRD nyugat balkáni igazgatójának.

Újvidék polgármestere köszönetet mondott Hargitai Zsuzsannának, amiért nagyon sok energiát fektetett az utóbbi három évben a tartományi székvárossal kialakított együttműködés fejlesztésébe, amelynek köszönhetően baráti hangulat övezi a közös projektek megvalósításának folyamatát. Vučević sok sikert kívánt Hargitainak a jövőbeli munkájához és projektjeihez.

A polgármester kifejezte reményét, hogy az EBRD-vel a ezután is gyümölcsöző lesz az együttműködés, és egyúttal sok sikert kívánt Matteo Colangelinek, aki a jövő héten veszi át Hargitaitól a posztot.
Az EBRD küldöttsége és Újvidék polgármestere megbeszélést folytattak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a szerbiai intézmények együttműködéséről, amely az elmúlt időszakban minden téren sikeres volt, nem csupán országos, hanem önkormányzati szinten is. Ez Újvidékre hatványozottan érvényes, ugyanis az EBRD és a tartományi székváros számos sikeres projektet valósított meg közösen, olyanokat, amelyeket az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank finanszírozott.
Az EBRD képviselői egyetértettek abban, hogy az Újvidékhez fűződő, közös aktivitásokat és a projekteket ezentúl is a tervezet ütem és előírások szerint valósítják meg, és hogy az új vezetőség is folytatja majd a gyümölcsöző együttműködést önkormányzatunkkal.