2024. április 27., szombat

Kerekeken (is) érkezik a védőoltás

Szerbia városait járja az az autóbusz, amelyet a védőoltások beadására alakítottak át. Az első mobil-oltópont minden nap másik településen parkol le: pénteken Obrenovácon, szombaton a belgrádi Ada Cignaliján, ma pedig Rakovicán vehették fel a lakosok a busszal érkező vakcinát – adta hírül a FoNet.

A szóban forgó autóbusz a Városi Közlekedési Közvállalat tulajdona, amelyet a Közegészségügyi Intézet felügyelete alatt alakítottak át mobil-oltóponttá. A járműben külön helyet biztosítottak a bejelentkezésre, az orvosi vizsgálatra és az oltás beadására is, a beoltottak pedig a busz melletti ideiglenesen felállított „váróteremben” figyelik meg – mutatta be az első hazai mobil-oltópontot Nataša Stanisavljević, a városi szociális központ titkára. Kiemelte, hogy az autóbuszt vízvezetékkel is felszerelték, és külön áramfejlesztőkkel látták el a vakcinák tárolását biztosító hűtőtesteket.

Az autóbuszon való oltáshoz nincs szükség előzetes bejelentkezésre. A mobil-oltópontokon a lakosok a kínai Sinopharm vakcinát kaphatják meg – részletezte Stanisavljević. Hozzátette: a mobil-oltópont holnap Barajevo községbe gurul, holnapután pedig Lazarevácon parkol le. A kerekeken érkező vakcinát 10 és 17 óra között igényelhetik a lakosok.