2024. április 26., péntek

Vučić: Büszke vagyok a dolgozó Szerbiára

Ma reggel megkezdődött a Fruška gorai korridor kiépítése. Ezzel kapcsolatban Aleksandar Vučić köztársasági elnök elmondta, hogy nagyban megkönnyíti a kamionos forgalmat ezen a szakaszon, mint ahogyan az utasforgalom is felgyorsul. Hozzátette, hogy ez egy könnyebb, szebb, jobb és kényelmesebb életet biztosít a polgároknak.

– Ezzel, ahogyan Miloš Crnjanski is mondta, előrelendülünk a jövő felé. Nagy dolgokat teszünk az ország érdekében – mondta az államfő Fruška Gorán.

Az utat a kínai CRBC vállalat építi ki. Chen Bo kínai nagykövet elmondta, hogy ez a projekt egy újabb szimbóluma a két nemzet közötti barátságnak, és, hogy közösen mindent kiépíthetnek.

A Fruškogorai korridor 47,7 km hosszú lesz, négy, egyenként 3,5 méter széles útsávval, pihenősáv nélkül. Ez az autóút köti majd össze a Šid és Szabadka irányában haladó autópályákat, és Szerbiában a leghosszabb alagutat építik meg hozzá, 3,5 km hosszúságban. Az egész út akkor válik teljessé, ha megépül az 1,8 kilométeres Duna feletti híd, mely a szerémségi oldalon Péterváradot és bácskai oldalon Kabolt (Kovilj) köti össze.