2024. április 27., szombat

Húsvéti üdvözletek

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke gratulációt küldött azoknak a papoknak és polgároknak, akik a julián naptár szerint ünneplik a húsvétot.
– A legnagyobb keresztény ünnep töltse meg a szíveket kedvességgel, szeretettel és erővel. Kívánom, hogy a húsvéti ünnepeket jó egészségben és jó közérzettel töltse mindenki, és vigyázzon magára és szeretteire. A kölcsönös támogatás és a szolidaritás kitölti a lelkeket, lelkileg gazdagabbá tesz bennünket – ezekkel a gondolatokkal kívánt kellemes ünnepeket.

Igor Mirović tartományi kormányfő húsvét alkalmából gratulált Porfirije szerb pátriárkának, a papságnak és minden hívőnek.
– A tartományi kormány nevében kívánok boldog ünnepet minden hívőnek. Idén is kihívásokkal teli időkben ünnepeljük a legnagyobb keresztény ünnepet, de reméljük, hogy tisztelettel és összetartással szembenézhetünk az előttünk álló kihívásokkal. Húsvét öröme töltse meg az otthonokat és a szíveket szeretettel, melegséggel és jó egészséggel! – áll a tartományi kormányfő üzenetében.

Dr. Vladimir Roganović, az egyházakkal és vallási közösségekkel való együttműködési hivatal igazgatója is gratulált Porfirije szerb pátriárkának, a papságnak, a szerzeteseknek, a kulturális és oktatási intézmények dolgozóinak és a híveknek.
– Boldogan gratulálok önöknek, a papságnak, a szerzeteseknek és a híveknek az ünnepek ünnepén, Jézus Krisztus feltámadásakor. Az Úr arra tanított bennünket, hogy bátran hirdessük hitünket, ortodox és szerb hagyományainkat, és bátran dolgozzunk a Szerb Köztársaság és a Szerb Ortodox Egyház érdekében, megőrizve állami és nemzeti értékeinket. Kitartóan álljunk ki a modern világ kihívásaival szemben, hogy megmutassuk: Isten gyermekei, Krisztus tanítványai vagyunk – áll az üdvözletében.