2024. március 29., péntek

Ünnepi munkarend Szabadkán

Az ortodox húsvét és a majálisi ünnepnapok alkalmából több szabadkai közintézményben és közvállalatban munkaszüneti nap lesz vagy ügyeletet tartanak.

Péntek és május 4-e között a Szabadkai Egészségházak peremvárosi és városi rendelői ügyeletben szervezik meg a munkát.

Az általános orvosi ügyeletet a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) 7 és 20 óra között szervezik meg.

A Gyermekorvosi rendelő (Đure Đaković utca 14.) 8 órától 24 óráig fogadja a betegeket. A bajmoki, csantavéri és palicsi gyermekorvosi rendelők zárva tartanak.

A belgyógyászati szolgálat 7 és 13 óra között fogadja a pácienseket a Fogorvosi Poliklinikán (Fasizmus áldozatainak tere 16.).

A Harambašić utcában található Covid-rendelő mindennap 7-től 22 óráig fogadja a pácienseket.

Tömeges oltást és újraoltást nem szerveznek a hétvégén. Azok a polgárok, akik 30-ára kaptak időpontot, harmadikán vehetik fel az oltás második adagját, akik pedig 1-jére és 2-ára kaptak időpontot, negyedikén kaphatják meg a második oltóanyagot.

A Városháza alatt található Galen pharm gyógyszertár az ünnepek alatt egész nap nyitva áll, míg a többi egységében ügyeletet szerveznek.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat pénteken Bajmok kivételével nem szállítja el a szemetet. Az ünnep többi napján a megszokott munkarend szerint szállítják el a háztartási hulladékot.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat buszai péntektől keddig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Elsején több buszt is indítanak a 6-os járat útvonalán, amennyiben arra szükség mutatkozik. Az ünnepek alatt a közvállalat nem ad ki havi bérletet egyik pénztáránál sem, az ugyanis szerdától igényelhető.

A Parking Kommunális Közvállalat péntektől keddig nem fizetteti meg a parkolást.

A Városháza Közigazgatási hivatala péntektől keddig nem tart ügyfélfogadást.

A Szerbiai Posta Szabadkához tartozó egységei zárva lesznek, kivéve a 2-es posta (Raichle Ferenc park 17.), ahol pénteken és kedden 8 és 14 óra között ügyeletet szerveznek, a többi ünnepnapon az is zárva tart.

A Stadion Kommunális Közvállalat irodái péntektől keddig zárva lesznek. A Városi lőtér, a Május elseje utcában található sportpálya, a Sportcsarnok és a Városi Stadion csak elsején tart zárva, a többi napokon ügyeletet szerveznek. A sétaerdei és a Prozivka uszoda elsején zárva lesz, a többi napokon rendes munkaidőben fogadják a polgárokat. Az asztalitenisz-terem péntektől hétfőig zárva lesz, kedden ügyeletben tart nyitva.

A szabadkai Zsinagóga szerdától fogadja a látogatókat.

Az Idea és Roda üzletei elsején rendes munkaidőben várják a vásárlókat, másodikán azonban zárva tartanak, kivéve a palicsi boltot. A Lidl pénteken 18 óráig működik, szombaton és vasárnap zárva tart. Az Univerexport kiskereskedései pénteken és szombaton a megszokott munkarendben tartanak nyitva, vasárnap és hétfőn rövidített munkaidőben várják a vevőket.