2024. május 8., szerda

Szeptemberben kezdik el a vízhálózat bővítését Péterváradon

A Városi Vízművek Közvállalatban elmondták, hogy most készül a péterváradi vízvezeték-hálózat bővítésének a projektje, valamint folyamatban van az engedélyek beszerzése. Abban az esetben, ha minden a tervek szerint halad, akkor a munkálatok szeptemberben megkezdődhetnek.

A közvállalatban kifejtették, jelenleg Zajolban (Sajlovo) folynak a munkálatok a vízvezeték-hálózat kiépítésén, Jugovićevo városrészben a szennyvízhálózat és a vízvezeték-hálózat bővítésén dolgoznak, a Szentendrei út mellett pedig szintén a vízvezeték-hálózatot építik egészen a BIG bevásárlóközpontig. Ezenkívül Adicén folyamatban van a háztartások rácsatlakoztatása a szennyvízhálózatra.

Ledince közelében, a Liparija és a Torine településeken is hamarosan kiépül a másodlagos, azaz a fővezetékről leágazó vízvezeték-hálózat, jelenleg folyamatban van ennek a projektnek a kidolgozása. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a munkálatok júniusban megkezdődhetnek – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

– Begecs továbbra sem csatlakozott rá az újvidéki, városi vízhálózatra, ezért a hálózat bővítésére ebben az irányban az újvidéki önkormányzat az idén 120.000.000 dinárt irányozott elő a városi költségvetésben – emlékeztetnek a Városi Vízművek Közvállalatból.

Jelenleg folyamatban van az NCG1 jelzésű szivattyútelep mellett tervezett kollektor látványtervezetének a kidolgozása. – Azt tervezzük, hogy a látványterv és a projekt szeptemberben végleg elkészül. A terv kidolgozására 240 nap áll rendelkezésre – közölték a közvállalatból.

A városi szennyvízhálózat karbantartásával foglalkozó szolgálat illetékesei elmondták, hogy elegendő számú tartálykocsival és megfelelő káderállománnyal rendelkeznek az emésztőgödrök tisztítására. Naponta átlagban 12 alkalommal vonulnak terepre, főként peremvárosi településeken akad dolguk.