2024. április 27., szombat
EURÓPA-BAJNOKSÁG

Bilbao helyett Sevilla, Dublin helyett Szentpétervár

Bilbao helyett Sevilla lesz a spanyolországi gazdája az Eb-nek, a Dublinba tervezett mérkőzéseket pedig Szentpéterváron játsszák. Az ír fővárosnak ugyanazért kell lemondania a rendezésről, mint Bilbaónak, ugyanis a járvány miatt nem tudta garantálni a szurkolók beengedését a stadionba. Az orosz város így már hét Eb-találkozónak ad otthont. A harmadik város München volt, amelynek veszélybe került a házigazda szerepe, de mivel a német szövetség végül legalább 14 500 szurkoló beengedését garantálta, Eb-helyszín maradhat.
A spanyol hatóságok szerda éjjel jelentették: a baszk város nem lesz rendező, miután nem tudja garantálni, hogy nézők előtt rendezhet találkozókat. A város vezetői perrel fenyegetik az UEFA-t a szerintük egyoldalú, Bilbao imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek. Baszkföld a járvány által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban. A kontinensviadalt így június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Óriási pofont kapott a Lazio

Nem várt nagy vereségbe szaladt bele a római Lazio a Serie A 32. fordulójában a Napoli elleni idegenbeli meccsen. Az európai kupaszereplést érő pozíciókért folytatott csatában a nápolyiak már az első félidőben 2:0-s előnyre tettek szert, de a 65. minutumban már 4:0 állt az eredményjelzőn. A Lazio öt perc alatt kettőt vágott a hazaiak kapujába, így akár még érdekes is lehetett volna a végjáték, de Gattuso fiai a 80. percben lezárták a meccset, 5:2-vel lesöpörve a riválist. A másik római csapat tartotta magát Gasperini Atalantája ellen, az 1:1-es végeredmény pedig igazságosnak mondható.

Jelenet a Napoli–Lazio meccsről (Fotó: Beta/AP)

Jelenet a Napoli–Lazio meccsről (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban az Atlético kulcsjátékosai nélkül aratott magabiztos, 2:0-s győzelmet az Huesca felett. A Matracosok Correa és Carrasco találataival hozták a kötelezőt a kiesőjelölt vendéglátójaként, ezzel Simeone legénysége továbbra is vezeti a La Ligát. A legnagyobb vetélytárs Barcelona kis híján elszórakozta a Getafe elleni összecsapását, de a gránátvörös-kékek a hajrára felpörögtek. Messi duplázott, rajta kívül pedig a középhátvéd Araujo és a mezőnyben aktív Griezmann szerzett még találatot, a Getafe pedig egy öngóllal is segítette a katalánokat az 5:2-es sikerhez. A bajnokságból még hat forduló van hátra, az Atléti és a Barcelona május 8-án vívja meg az akár sorsdöntőnek bizonyuló rangadót.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Leicester–West Bromwich 3:0. Az élcsoport: Manchester City 77, MU 66, Leicester 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 32. forduló: Roma–Atalanta 1:1, Napoli–Lazio 5:2. Az élcsoport: Inter 76, Milan 66, Atalanta és Juventus 65 pont stb. Spanyol bajnokság, a 31. forduló: Atlético–Huesca 2:0, Granada–Eibar 4:1, Sociedad–Celta 2:1, Barcelona 5:2. Az élcsoport: Atlético 73, Real Madrid 70, Barcelona (–1) 68 pont stb.