2024. április 27., szombat

Csökkent az aktív fertőzöttek száma

A községben eddig mintegy tizenegyezren vették fel a védőoltást

Kúlán az egykori Ifjúsági Otthon épületében folyik az oltás mindennap reggel 8-tól este 8 óráig. Naponta megközelítőleg 200-300 embert oltanak be.

Milan Kondić, a kúlai oltópont koordinátora elmondta, a jelentkezőknek először a bejáratnál le kell adniuk személyi adataikat az ott dolgozó önkénteseknek.

− Ezt követően a jelentkező a teremben lévő általános orvoshoz megy. Az orvos megvizsgálja, elbeszélgetnek a jelentkező egészségi állapotáról, ezután következik a vakcina beadása. Az oltást követően mindenkit megkérünk, hogy legalább még 15 percig maradjon a teremben, az esetleges mellékhatások miatt. Ezek után mindenki megy haza, és várja az értesítést a második adag felvételére – magyarázta a koordinátor.

Elmondta továbbá, hogy az oltás mindennap reggel 8 és este 8 óra között zajlik, a községben egyelőre csak az egykori Ifjúsági Otthon épületében oltanak.

Négyfajta vakcina közül lehet választani. Ha éppen nincs olyan, amit a jelentkező szeretne, felírják az adatokat, és pár napon belül, amikor kapnak az igényelt oltóanyagból, ezt jelzik az érdeklődőnek. Milan Kondić elmondta még, hogy azokat is várják, akik nem jelentkeztek be elektronikus úton.

− Volt egy oltópontunk Veprődön (Kruščić), és ha lesz elég jelentkező, akkor május elején Bácskeresztúron (Ruski Krstur), továbbá a községhez tartozó többi településen is megszervezzük az oltást – tette hozzá Kondić.

Szerdai adatok szerint Kúla községben eddig 6914 polgár vette fel az oltás első adagját, 3968 személy pedig mindkét dózist megkapta. Ugyancsak szerdai adatok szerint a község területén 350-re csökkent az aktív fertőzöttek száma.