2024. április 24., szerda

A Pentagon megerősítette: valódiak az ufóról készült felvételek

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma megerősítette, valódiak a felvételek az ufóról (UFO, angol betűszó: Unidentified Flying Object, magyar jelentése: „azonosítatlan repülő tárgy”, a köznyelvben egyszerűen ufó), amelyek a napokban kerültek fel a közösségi oldalakra. Az azonosítatlan repülő tárgyat a Russell hajó legénysége fedezte fel az égen még 2019 júniusában San Diegóban.

Sue Gough a Pentagon szóvivője a CBS Newsnak megerősítette, a felvételek valódiak.

Azt is elárulta, hogy a biztonság fenntartása, valamint az információk megőrzése érdekében a Minisztérium nem kívánja nyilvánosan megvitatni a légtérben rögzített különféle jelenségek megfigyeléseinek vagy vizsgálatainak részleteit, ugyanúgy ennek a jelenségnek sem.

Gough azt is elmondta, hogy a Pentagon munkacsoportot hozott létre, mely az ilyen videók és más megmagyarázhatatlan jelenségek tanulmányozásával foglalkozik, és azt is részletezte, hogy a testület beépítette a hasonló eseteket a vizsgálataiba.

A decemberi kongresszuson elfogadták annak a törvények a finanszírozását, miszerint a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek és a Védelmi Minisztériumnak 6 hónapon belül jelentést kell készítenie ezekről a jelenségekről.